povratak odlikaša
U ritmu petice
Blog
ponedjeljak, veljača 6, 2012
Dovođenje Boga  i glagola radnje spolnog općenja u smislenu rečenicu uobičajeno je vrlo teška psovka, velika uvreda vjernicima i opće narušavanje vlastite slike u javnosti. No, zašto? Tko je tu licemjeran a tko pravednik? Ajmo pogledati neke činjenice, i pokušati analizirati…

Boga neću niti pokušati u ovom tekstu objašnjavati, samo želim naglasiti da u većini religija tom imenicom označavaju smisao postojanja, izvor sveg dobra, ljubavi, i svega pozitivnog. Uglavnom subjekt radnje u psovci je OK tip.

Objekt radnje je proizvoljan.

Glagol radnje, odnosno glagol koji opisuje radnju spolnog općenja je problematičan. Naš narod ima mnoštvo riječi za taj glagol i po tom pogledu rijetko je kreativan u svijetu.  Uglavnom, sve riječi, osim one kulturne, književnog izričaja, su bezobrazne, ponižavajuće i ako je nekome stalo do ugleda neće ih koristiti u društvu. No, zašto bi prcanje ili fukanje, seksanje ili jebanje, bilo više uvredljivo od vođenja ljubavi? A-ha, pretpostavlja se da elementa ljubavi nema u bezobraznim glagolima i da se sve svodi na puko fizičko doživljavanje odnosa dviju osoba te ih se svodi na razinu animalnosti. No dobro, i što je i tu loše?

Zar je seksanje bezobraznije od vođenja ljubavi? A jebačina? Uuuu, kak' sam ja prostak!

Mislim da i u najbezobraznijoj varijanti mora postojati element ljubavi, nekog voljnog pristanka odnosa obje osobe a to što je nekome jebanje bezobraznije od vođenja ljubavi jest njegov problem i sve se svodi na situaciju i okruženje gdje ćemo koristiti koju riječ.

No, Bog i vođenje ljubavi? Auuu, koji sam ja sada bogohulnik, dovoditi Boga i seks u zajedničku konotaciju. Pa seks nema veze s duhovnošću. Nema, kod idiotskog kršćanskog tumačenja religijje, no u istočnim religijama seks uopće nije taboo tema i posve je normalna odrednica života. Tamo se ne gori u paklu ako se netko s nekim pojebe. Beep!

Seks je izraz ljubavi, kakve god, sve ovisi o partnerima u toj igri. A u ovom slučaju spominjanje Boga kao jednog partnera koji je izvor svekolike ljubavi  ne može biti loše. Spajanje seksom na sam izvor ljubavi nikako ne može biti loše. Ili pak može? E, to ovisi kako vidite Boga, sebe i seksualnost.

borajski @ 16:37 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare