povratak odlikaša
U ritmu petice
Blog
petak, lipanj 15, 2007
 
 
 
 
 
 
 

Što je u biti orgazam i kakvu ulogu ima u duhovnom životu? Mnogima su riječi orgazam i duhovno dva suprotna pojma i ne žele u istom kontekstu uopće o njima razgovarati. Stoga će ovaj tekst nekim čitateljima biti sablažnjiv a neki će konačno pročitati nešto što će im možda razjasniti neka pitanja.
Prije svega što je seksualna energija u svojoj osnovi?

Seksualna energija je očitovanje osnovne životne energije u nama na svojim najnižim razinama.
Ukratko rečeno! No, mnogima je stran pojam 'osnovne životne energije' uopće. Osnovna životna energija je sam život, ono što vas čini živim, ono po čemu jeste organizam a ne hrpa materije. Ta životna energija je u starim tradicijama nazivana Ki, Qi, Orgon, Kundalini, Shekinah...a u moderno vrijeme se naziva latentna psihička energija koju je Sigmund Freud vidio kao libido. Ta energija kola živčanim sustavom, ali i cijelim tijelom, te može biti u određenim nivoima postojanja.
Kada se ta energija javlja na materijalno-bioenergetskoj razini onda to osjećamo kao seksualnu energiju. Žudnja za seksom je gomilanje te energije na granici prve i druge razine ili druge i treće. Klasični orgazam je pucanje barijere, granice dviju razina i pomak tijeka te energije na razinu više. To je prasak, to je orgazam-oslobađanje napetosti i olakšanje. Tada nastupa mir, spokoj i zadovoljstvo. Budući da žene u spolni odnos idu iz srca a muškarci iz nečeg drugog, shodno tome će muškarac zapaliti cigaretu, a žena će biti još više u „u sedmom nebu“ ukoliko je seks bio kako je očekivala. U suprotnom, i na žalost po muški rod, u većini slučajeva, će ostati nezadovoljena i frustrirana. Muškarac je dobio energetsko pražnjenje, ali žena ispunjenje ne.
Susret dviju osoba koje stupaju u klasični spolni odnos mora se desiti na drugoj razini. To im je tada dodirna točka, presjek. No, ako se sijećate matematike i skupova koji su prikazani krugovima, jedan skup može biti mali a drugi veliki krug. Neminovno, onaj veći skup dobiva manje od onog manjeg presjecanjem. Tako je i u seksu: osoba kojoj je pozornost na višim nivoima-ljubavi i predanosti, dobiva manje od onog koji misli na seks. Moglo bi se reći da se ta osoba daje drugoj. Zato se kaže da se žene daju. Još nisam čuo da se neki frajer dao ženi. Iako ima i toga....
U tekstu „Koljektivna raspaljotka“ napisao sam:

“…Seksualni partner je slika i prilika naše nutrine, s kim stupamo u Jedno preko fizičke razine, takvi jesmo. On/ona je konačna materijalizacija naše Energije….”
To znači da ona/onaj s kime ulazimo u odnos upravo nam treba u tom trenu, a i mi njemu. Energija treba izvana očitovanje, treba se materijalizirati u nekom tijelu, treba djelovati na nekoga. A taj netko jest projekcija naše nutrine. Ljubavni odnos Krišne i njegove družice je upravo to. Jedno drugom su prikazi nutrina koje imaju u sebi.
U današnje vrijeme mnogi stupanju u seksualne odnose olako. Liježu u krevet s bilo kim ne znajući što unose u sebe. Seks je poput miješanja dviju tekućina, i kap nečiste tekućine uprlja onu čišću. Naravno, sve ovisi o količini.
No, orgazam se može postići i na drugim razinama. Sam po sebi on nije baš nešto bajno. Uzmimo u obzir samo trajanje orgazma. Osobe, majstori koji znaju s životnom energijom, mogu postići da orgazam kao takav traje i do sat vremena. No, mnogo je bitnije ono što dolazi iza orgazma-mir i spokoj, jasnoća svijesti, ispunjenost, stanje „to je to“. Kako je orgazam prelazak iz jednog nivoa u drugi, jasno je da će osobe kojima je fokus svijesti više od prosjeka ljudi, orgazme doživljavati mnogo intenzivnije i jače. Naravno, to ovisi i o partneru. Zapravo, takve osobe mogu ljubav voditi i bez klasičnog seksa, jer isti postaje tek jedan oblik vođenja ljubavi. Zato, da bile potpuno zadovoljne, osobe višeg ukusa imaju jako skučen izbor na tržištu. Zbog određene nesigurnost u svoje nutrine, zbog agresivne okoline, te osobe znaju se povinuti diktatu okoline i tada se život pretvara u konstantno nezadovoljstvo. Recimo primjerom-mlade djevojke stupaju u seks jer je to in, jer je to brijačina, jer su njene frendice to obavile već. I onda im se malo pomalo počinje sve to skupa gaditi, ili traže još i još da dođu do Mr. Pravoga. Drugim riječima, ili postanu čangrizave babe ili radodajke. Muški pak imaju foru da ne ostanu junferi, pa čim prije idu na ubod, a potom se samo recke trebaju pisati koliko je tko komada povalio. I onda kad nisu zadovoljni počinju cugati, tući se...


I kakve veze to ima s duhovnim? Jake veze, jer cilj duhovnog života je neometani tijek energije u tijelu, vječni orgazam, mir, spokoj i blaženstvo. Ja sam to izrazio riječima Vođenje ljubavi postojanjem. A o tome ćemo nastaviti preko vikenda....

borajski @ 11:03 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare