povratak odlikaša
U ritmu petice
Blog
nedjelja, svibanj 27, 2007

Prošli tjedan bio je zanimljiv glede nogometa. Prvo su se u Ateni obreli Milan i Liverpool. Ja navijao za Liverpool, Milan mukti dobio naslov prvaka. Liverpool igrao, Milan pobijedio. Pitam se, može li Bog jednom učiniti neko čudo pa da i onaj s više srca u igri pobijedi? Očito ne može!
Stari prdonja s bradom na nebu igra neku svoju FIFA2007 ili UEFA God's Edition De Luxe 2007, i pobjeđuje Milan.
Sinoć isto veselje. Taman sam se nadao kako će Slaven maknuti Dinamo s 1:0, i otići na penale da iskuša sreću. Ali jok! 
Dinamo zabija gol, i osvaja kup. Opet Bog sere na veliku hrpu. 
I onda analiziram sebe i zaključujem slijedeće:

To nema veze s Bogom, niti Bog kao Temelj stvarnosti i konačna Istina ima ikakve veze s Bogom kakvim su Ga prezentirali popovi. Neće on pomoći slabima, to je politika slabih, neće on pomoći jadnima, jer ga jednostavno boli za to. Kaže narod, Bogu svejedno, kaže narod, Pomozi si sam i Bog će ti pomoći.
No Bog je itekako nazočan bio sinoć na utakmici, i u srijedu u Ateni. Kako?
Pa Bog kao oličenje apsolutnih atributa moći, snage, umijeća i mudrosti stanovao je u igračima Milana i Dinama. Ma kako meni to bilo teško priznati. Jer, znam da Bog nije juke box naših želja, ali u navijačkoj nadi želio sam da pomogne objektivno slabijim.
Bog se nastanio u onima koji mogu te atribute prenijeti na teren, na ovaj svijet, a to su na žalost bili igrači iz Maksimira. Tu se vidlo iskusztvo, znanje, i sav onaj novac uložen od Bandića, se oplodio. Isto tako i kod Milana.
I kakve veze ima Bog koji pomaže jadnima i slabima s tim Bogom?
Nikakve!
Jer, takav Bog ne postoji, takav Bog je izgovor luzera i opijum naroda, takav bog nema veliko B u svom imenu. On je izmišljotina rimskih careva kako bi lakše kontrolirali puk.
A gdje je onda onaj pravi Bog koji navija za Dinamo?
U tebi, u meni, i kad ostvarimo svoje talente i svoje znanje, kad postanemo sve skladniji i savršeniji tada ćemo zračiti beskrajnu ljepotu skrivenu eonima u postojanju koja baš tada progovara kroz nas.
A ja se samo nadam da će boja nevinosti, i duhovne čistoće, boja predanja tim Apsolutnim atributima slijedeće godine biti in. Nadam se da će se nositi bijela boja....

borajski @ 14:41 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare